Soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin (2024)

Soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin (1)

Decoreren met cactussen is een trend die blijft en nooit uit de mode raakt. Er zijn veel mensen die verliefd worden op cactussen, vetplanten en vetplanten en hun tuinen vullen met deze prachtige planten die zowel binnen als buiten kunnen groeien. Toegevoegd aan de schoonheid en originaliteit van deze exemplaren is de grote verscheidenheid die er binnen hun categorie bestaat en hoe gemakkelijk het is om voor ze te zorgen. Maar niet alleen zul je overal een groene kleur hebben als je besluit je huis te vullen met cactussen, er zijn er ook die bloeien. Wil je ze ontmoeten? In dit artikel laten we het je zien soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin.

Stel je voor dat je tuin vol kleuren is! En zonder dat je ze grote, veeleisende verzorging hoeft te geven met meststoffen, snoeien, veelvuldig water geven en duizend andere verhalen die de wereld van het tuinieren met zich meebrengt. Omdat je een prachtige tuin of een persoonlijke ruimte kunt hebben die is ingericht met planten die je alle goede energieën geven die deze kleine groene longen hebben, gewoon door het plaatsen van cactussen.

Als iemand je ooit heeft verteld dat cactussen saaie planten zijn, komt dat omdat ze de spectaculaire cactussen die Moeder Natuur ons biedt niet hebben meegemaakt en natuurlijk omdat ze de soort cactussen niet hebben gezien. bloeiende cactussen Wat je hierna gaat weten.

Wanneer bloeien cactussen

Soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin (2)

Voordat je ziet welke soorten cactussen bloeien, is het belangrijk dat je weet wanneer ze dat doen, omdat ze niet het hele jaar door bloeien, maar op een specifiek tijdstip, namelijk in lente en zomer. Want als de meeste bloemen verwelken door de hitte, gebeurt bij de cactus precies het tegenovergestelde: op het heetst is hij dan op zijn hoogtepunt en bloeit.

Als je net een jong exemplaar cactus mee naar huis hebt genomen, zul je natuurlijk een beetje geduld moeten hebben, want cactussen beginnen te bloeien wanneer ze een bepaalde volwassenheid hebben bereikt, wat na twee of drie jaar gebeurt. Het wachten zal echter de moeite waard zijn.

We moeten u ook waarschuwen dat deze bloemen niet lang zullen meegaan. Geniet er dus met volle teugen van, want het zien van een cactusbloei is een geweldige gebeurtenis die alleen degenen die schoonheid weten te waarderen, kunnen begrijpen en ervan kunnen genieten. Blijf zeer aandachtig om het moment niet te missen.

U kunt ook help je cactus bloeien Als u, naast de juiste verzorging, aan het einde van de winter kunstmest toevoegt.

Dit zijn de mooiste bloeiende cactussen voor uw tuin

Laten we nu eens kijken nadat we een paar basisinformatie kennen welke soorten cactussen bloeien.

Echinopsis

Soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin (3)

El echinopsis is een geslacht van cactussen die omvat meer dan 150 soorten anders, dus kijk of je een keuze hebt. Het wordt gekenmerkt door het hebben van een langwerpig en rond lichaam dat groeit zonder te stoppen. Tijdens het bloeiseizoen zal hij je verrassen met een grote, trompetvormige bloem, in oranje, gele, witte of roze kleuren.

Aporocactus

Soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin (4)

Als de cactussen die we hebben gezien nieuwsgierig zijn, spreekt dat voor zich Aporocactus. Dit exemplaar wordt gekenmerkt door het hebben van veel langwerpige armen die bedekt zijn met witte stekels. Als hij in de zomer bloeit, is het een lust voor het oog cactus vol bloemen in gevarieerde kleuren variërend van geel, tot blanco, fuchsia, de rode en de roze. En pas op, het zijn geen simpele bloemetjes, maar met een complexe structuur, heel opvallend en mooi.

Mammillaria

Soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin (5)

La mammillaria is bolvormig en er zijn meer dan 350 verschillende soorten. Ze kunnen groter of kleiner zijn, maar wat hen kenmerkt is hun lichaam vol doornen. Wanneer het bloeiseizoen aanbreekt, is het gevuld met kleine bloemen in verschillende kleuren: geel, rood, wit of roze.

Mandacaru

Soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin (6)

Wat te zeggen over mandacaru? Het is misschien wel een van de mooiste cactussen die er bestaan, omdat de grote bloem, wit van binnen en groen van buiten, met lange stampers, centraal staat wanneer de cactus bloeit. Het is een langwerpig exemplaar, groen van kleur en met doornen dat super makkelijk te onderhouden is het hele jaar door, ook in de zomer.

Hij verdraagt ​​heel goed droogte, zoals alle cactussen, en je hoeft hem ook niet te transplanteren, dus je hebt weinig anders te doen dan de schoonheid ervan te bewonderen.

Rebutia cactussen

Soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin (7)

Als je van grote planten houdt, is de rebutia-cactus het is. Naast de afmetingen vallen de bloemen op, in felle kleuren zoals roze, rood en geel en die in groepjes verschijnen. In tegenstelling tot de cactus zijn de bloemen klein.

Het exemplaar rebutia heeft een warm klimaat nodig en bij goede verzorging zie je hem in de lente in bloei staan.

Astrofiet Cactus

Soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin (8)

De Astrofyt is een kleine cactus, met een kleine ronde steel die er grijsgroen uitziet. Voor de bloemen zul je even moeten wachten. Wacht of koop een volwassen exemplaar, want dat is niet zo Hij zal zijn eerste bloemen geven tot hij 5 jaar oud is.. Natuurlijk is het het wachten waard en bovenal wordt het een grote en opvallende bloem, wit aan de buitenkant, met oranje tinten aan de binnenkant en gele filamenten.

Zorg ervoor dat hij minimaal 6 uur per dag zonlicht krijgt. Geef hem een ​​goede ondergrond en geef hem veel verzorging.

Coryphantha

Soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin (9)

Rond en klein met veel doornen. Zo is hij Coryphantha-cactus. Binnen dit geslacht zijn 60 variëteiten te vinden. Het produceert kleine bloemen die je aan de uiteinden van de plant ziet verschijnen, opvallend door hun roze, rode en gele kleuren. Hoewel het meest gebruikelijk is dat de kleine bloemen in het geel worden geboren, omdat deze het meest voorkomen.

Deze cactussen zullen uw tuin of uw kamers thuis vullen met kleur en leven, en bieden bovendien alle voordelen van cactussen, waaronder dat ze de omgeving zuiveren en vullen met een goede sfeer. Met zovelen soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin, je hebt een grote verscheidenheid aan opties om degene te kiezen die je het leukst vindt. Welke heb je liever? Kweek jij er al eentje?


Soorten cactussen die perfect bloeien voor uw tuin (2024)

References

Top Articles
Latest Posts
Article information

Author: Mr. See Jast

Last Updated:

Views: 6215

Rating: 4.4 / 5 (75 voted)

Reviews: 90% of readers found this page helpful

Author information

Name: Mr. See Jast

Birthday: 1999-07-30

Address: 8409 Megan Mountain, New Mathew, MT 44997-8193

Phone: +5023589614038

Job: Chief Executive

Hobby: Leather crafting, Flag Football, Candle making, Flying, Poi, Gunsmithing, Swimming

Introduction: My name is Mr. See Jast, I am a open, jolly, gorgeous, courageous, inexpensive, friendly, homely person who loves writing and wants to share my knowledge and understanding with you.